• Igazgatóhelyettes: 46/504-713
  • igazgato@barsonykatolikus.hu
  • 3531 – Miskolc, Bársony J. u. 27/A.
MAGYAR NÉPMESE NAPJA

MAGYAR NÉPMESE NAPJA

Iskolai könyvtárunkban szeptember 30-án ünnepeltük a népmese napját. Ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a mesék felé. 2005 óta tartjuk ebben az időpontban a mese ünnepét a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére.

Ez az alkalom egyben Benedek Elek kiváló meseíró születésnapja is. Benedek Elek mesemondói, mesegyűjtői örökségével minden magyar ember már legkisebb korában megismerkedik: az óvodában és kisiskolás korban az Elek apó gyűjtötte mesék vezetnek be mindannyiunkat a népmesék csodálatos világába.

Tettük ezt mi is, hiszen 3- 6. évfolyamos tanulóink több kijelölt mesével készültek a mai eseményre.  Volt olyan osztályközösség, amely rajzok formájában készítette el a felkészülés alatt a mesék eseményeit. A vetélkedő során színes, festett mesekockákon elevenítettük meg a magyar népmese szeretett alakjait. Benedek Elek életéből pótlásos feladattal készültünk, a tartalmi elemeket pedig nagysikerű tabletes feladattal idéztük fel. A visszajelzések alapján jókedvű, élményekben gazdag óráknak lehettünk tanúi.